Érzéki csábító – Csábító 2. idézetek

Olyan sötét lett a hajam, mint amilyen sötétet a lelkemben éreztem. Percekig bámultam az új Olivia Clarkot. Meglehetősen más volt, ismeretlennek hatott. Még a szeme tükrében sem láttam már a hajdani önmagamat.

Kellett nekem hódítani! Az udvarlás, és a közösen eltöltött idő alatt pontosan az történt, amitől a legjobban féltem. Olivia nemcsak megrepesztette a gondosan felépített álarcomat, hanem lassan meg is fosztott attól.

Ha én akartam valamit, akkor azt meg is szereztem, de ha már az enyém volt, nem vehette el tőlem senki. Olivia joggal bélyegezhetett meg a „levakarhatatlan seggfej” titulussal. Az voltam. Levakarhatatlan… és időnként meg kell hagyni, seggfej is.

El kellett döntenem, jófiú leszek vagy rossz. Megteszem, amit elvár tőlem, vagy figyelembe veszem végre a saját érzéseimet is. Rossz leszek – vágódtam vissza az autómba. Nagyon rossz. Önző és gátlástalan. Tekintettel a tényre, hogy jófiúként csúfosan elbuktam, nem maradt választásom…

Ennyire még nem lepett meg nő, mint ő akkor. Soha nem hittem volna, de kitörölt minden józan gondolatot belőlem. Mintha újrainstalláltak volna. A lefagyott programom, amit egyetlen csókkal újraindított, már nem tartalmazta a hibás kódokat.

Lesz, ami lesz, engem már nem érdekel, de azt nem fogom végignézni, hogy más férfival bújik ágyba. Engem nem ver át! Nekem ő kell, neki pedig én. Pokolba az összes ellenérvvel. Ki nem szarja le!? Ha kell, újjászületek, de őt nem engedem el!

Azonnal a hatása alá kerültem. Élveztem a pillanatot, nem törődve a következményekkel. Mert biztosra vettem, hogy lesznek. Tudtam, hogy lesznek. Végzetesek.

Boldognak lenni nem mindig azt jelenti, hogy minden tökéletes.

Az életben mindig van választás, csak egyszerűbb elhitetned magaddal, hogy nincs. Nálam jobban senki nem tudja, hogy minden befektetés kockázattal jár. Legyen szó pénzről vagy egy kapcsolatról.

Az életben nemcsak fekete és fehér létezik. A hazugsághoz is két ember kell: aki mondja, és aki elhiszi.

A hazugság fegyver, ha jól forgatod megvéd; ha rosszul, borzasztó károkat okozhat.

(…) a szerelem az egy rohadt vírus, ami beeszi magát az ember szívébe, agyába és testébe, majd lassú parazitaként felfal.

Az ember nem gondol bele, milyen hirtelen bekövetkezhet a halál, mert elfojtjuk magunkban egészen addig, amíg olyasvalakivel nem történik, akit az ember szeret. Csak akkor tanuljuk meg az apróságokat megbecsülni. A dolgok csak úgy megtörténnek, és nincs felettük hatalmunk. Ilyenkor az ember megérti, mi az, ami igazán fontos az életben, és főleg, ki az, aki igazán fontos.

Mintha újrainstalláltak volna. A lefagyott programom, amit egyetlen csókkal újraindított, már nem tartalmazta a hibás kódokat. Már nem volt bennem düh, gőg vagy félelem.

Sokszor az az érzésem, hogy csak a gondolataimban létezel, és azért nem vagyok képes kézzelfogható tényeket megtudni rólad, mert túl nagy a realitásérzékem, hogy múltat gyártsak neked.

(…) egyet sose felejts el: az életed szabályait te magad hozod. Te szabod meg, hol a határ.