Eltitkolt múlt idézetek

Tudja, az az igazság, hogy rengeteg szép nő van a városban, de egy idő után olyan nőre vágyunk mi férfiak, aki megnevettet, szórakoztat minket. A szépség mulandó. Egy idő után már unalmas a buta, üresfejű libák társaságában lenni, ugyanolyan magányos leszel velük, mint nélkülük.”

Ismerem a macsó pasikat és a szándékaikat. Maguk egy különleges állatfaj az evolúciós ranglétrán.”

Tisztában voltam ugyan vele, hogy a boldogság nem valami árucikk, és nem kapható a közértben… bár így belegondolva, milyen jó lett volna, ha reggel bemehettem volna a boldogságboltba: “Jó napot kívánok, tizenöt deka boldogságot kérnék.”

A dallam a lelkemben kel életre, a testem adja hozzá a ritmust, az elmém pedig a szöveghez a rímet. A zene nemcsak a hangok meghatározott sorrendjét jelenti, a zene elképesztő erő. Egy dal megváltoztathatja a kedved, emléket teremt, megváltoztathatja az életed.”

„– Mintha két test, egy lélek lennénk – […]
– Mert azok is vagyunk, két eltévedt, csonka lélek, melyek egymásra találtak.”

Hogyan fékezhetünk meg egy őrültet? Legyünk őrültebbek nála.”

Az őrültek soha nem kételkednek a sikerükben.”

Rá kellett döbbennem, hogy a szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Ezeknek az együttléteknek értéke volt, mind testi, mind lelki értelemben. Ezek voltak a legmélyebb intimitások, amit valaha átéltem.”

„– Nem érdekel, mit írnak, már régen nem adok a külsőségekre, és vannak tettek, amik túlmutatnak a bulvárújságok hírein. Akárki akármit mond, Alex egy imádni való, érzékeny férfi, csak jól palástolja.”

A szív erősebb, mint az ész, ebben rejlik a titok.”

Eltévedni önmagamtól, biztos állíthatom, olyan, mint egy sötét sikátorban bolyongani.”

Mindenkiben él a vágy, hogy megtalálja azt a személyt, akiben maximálisan megbízhat, aki minden rezdülésünket ismeri, és nem csupán elfogad bennünket, de harmonizál is a lelkünkkel.”

Amiről te beszélsz, az csak fellángolás. Olyan gyorsan fejlődik ki a vonzalom, hogy satnyák maradnak a gyökerek, és a kapcsolat idővel sekélyes lesz. (…) Az igazi szerelem véleményem szerint lassan nő, de gyökerei mélyebbre is hatolnak.”

Egyszer összetörték a szívem, és én azóta minden egyes nap találtam valakit, aki ezért vezekelhetett.”

A zene lelkünkben olyan múltat kelt életre, amelyet mi nem is ismerünk, és lelkünkben a szenvedésnek oly sejtését ébreszti föl, amelyről könnyeink nem tudnak semmit…”

Az eszünk figyelmeztet bennünket arra, mit kellene elkerülnünk, de csak a szívünk mondhatja meg, mit kell cselekednünk.”

A hallgatás nem feltétlenül hazugság, bár a túlzott óvatosságoddal felébreszted a gyanút. Azzal, hogy titkolózol, felkelted az érdeklődést. Féligazságokkal elűzheted a homályt, ami körülvesz és gyanakvóvá tesz másokat…”

Az élet olyan, mint a zongora. A fehér billentyűk jelentik a boldogságot és fekete billentyűk a szomorúságot. De soha ne feledd, hogy a fehér és fekete billentyűk együtt adják nekünk a dallamot!”