Elvarratlan szálak idézetek

A vér nem válik vízzé.”

A legtöbb embernek, ha Olaszországra gondol, a spagetti, a pizza és a lagúnák városa, Velence jut eszébe. Nekem ez a hely teljesen mást jelentett. Az otthonomat.”

Tudod, az, mikor kitartasz valaki mellett tűzön-vízen át, és megadnál neki mindent, mindegy, hogy az milyen áldozatokkal jár, az a szerelem! És ha szeretsz valakit, akkor nem állsz le soha. Akkor se, ha hülyének néznek vagy neveznek, akkor se, akkor pláne nem.”

Ahhoz, hogy egy csók igazán jó legyen, jelentenie kell valamit. Azzal kell megtörténnie, akit nem tudsz kiverni a fejedből, hogy mikor az ajkaitok összeérnek, egész testeddel érezd. Olyan heves és mély kell hogy legyen, hogy ne akarj többé levegőt venni.”

Egy bölcs ember egyszer azt mondta, bármit megkaphatsz az életben, ha minden mást feláldozol érte. Ezt úgy értette, hogy mindennek megvan a maga ára, így mielőtt csatába szállsz, jó, ha átgondolod, mit vagy hajlandó veszíteni.”

„…nincs a világon még egy olyan érzelem, ami miatt annyi bűnt követnek el és bocsátanak meg, mint a szerelem.”

„…nem a múltad határoz meg téged, nem a szüleid elkövetett hibái, hanem a saját tetteid.”

Még hogy nem befolyásolják az életemet az elődeim hibái. Oh dehogynem! Egy életre viselem ennek a bélyegét. Soha nem moshatom le magamról az apám által elkövetett bűnöket.”

Milyen nehéz is orvosnak lenni! Állandóan résen kell lennünk. Nekünk nem lehetnek rossz napjaink, a mi figyelmünk nem lankadhat egy percre sem. És ami a legnehezebb, nem kapaszkodhatunk hamis reményekbe.”

Fel merem vállalni. Kiállok mellette akkor is, amikor azt mondják mások, hogy ez butaság. Felnézek rá, mert ő kitart a döntései mellett, nem vesztegeti az életét, nem szórja az álmait a szélbe. A mártír szerepét mindig könnyebb eljátszani, mint a harcosét. Aiden viszont valódi harcos.”

Mindig is féltem a titkoktól, mert erősebb méreg nem létezik, mint amikor már nem tudsz feltétlenül megbízni abban, akit szeretsz.”

Nincsenek jófiúk! Csak rosszfiúk vannak. Mindössze annyi a különbség, hogy egyesek jobban játsszák a szerepüket, mint mások.”

A férfi ízét, akit neked teremtettek, nem tudod megunni. Függővé tesz. Ha egyszer belekóstoltál, habzsolni akarod újra meg újra. Érezni sokadjára is.”

Tényleg nem attól válunk hőssé, hogy sosem hibázunk, hanem, hogy sosem adjuk fel!”

Úgy látszik, az ember a sorsát tényleg nem kerülheti el. A végzet nem kérdez, egyszerűen megvalósul. Nem érdemes harcolni az ellen, ami elkerülhetetlenül bekövetkezik. A sorsomat még a szerelem sem másíthatja meg. Hiába volt minden. A szülőanyám hiába áldozta az életét, aki felnevelt hiába hozott áldozatot értem, nekem ez volt rendelve. A sorsot kijátszani nem lehet.”

Hiába vagyok orvos, tehetetlen vagyok. A halál ellen nincs orvosságom.”

Mindent másképp látok az élet szemüvegén át. Mintha folyamatosan borotvaélen táncolnék. A próbatételek néha nehezebbek, mint ahogy képzeltük, de mindig kiderül, hogy nevelnek, és erőssé tesznek. Jóval erősebb vagyok, mint gondoltam.”

Minden egyes apró részlet számít, mindennek lehet jelentősége, néha egészen kis mozzanatok és gesztusok jelentik a kulcsot ahhoz, hogy mi lesz a folytatás. Órákon át ültem és dolgoztam azon, hogy kimatekozzam, melyik lépésnek, milyen hatása lehet. Egyetlen dolog vezérelt: Egyszer és mindenkorra elvarrjam a szálakat.”

A szuperhősök csak a képernyőn rohangálnak. Egyszer mindannyian csalódunk a hőseinkben, és azt se felejtsd el, mi emberek vagyunk, nem pedig mesehősök. A valóságban a jók sem győznek mindig. Néha veszítenek is, de harcolnak tovább, és mindig talpra állnak. Nem adják fel. Ettől lesznek hősök.”

Aiden, egyet ne felejts el! Én tanítottalak vezetni, és most elmondom a legfontosabb leckét. A házasság nem olyan, mint az autóversenyzés. Ezen a pályán nem egyedül kell fognod a kormányt, hanem kéz a kézben. A házasságotok sorsa azon múlik, miként fejezitek ki egymás felé a vágyaitokat.”