Ördögi kísértés idézetek

A szerelem egy átkozott gyötrelem. A magasba röpít, hogy aztán a mélybe taszítson. Megeleveníti a mennyet és a pokol bugyrait. Heves, veszélyes és mégis ellenállhatatlan.”

A pasiknál a vörös rúzs meg tűsarkú olyan ajzószer, mint bikánál a vörös posztó. Nem látnak, nem hallanak olyankor, csak a célra koncentrálnak.”

Mindig van új nap. A legmélyebb gödörből is van kiút.”

Amíg élünk, játszunk. Néha nyerünk, máskor veszítünk, de újra és újra feltesszük a téteket.”

Amikor azt hiszed, hogy ennél rosszabb már nem lehet, bebizonyosodik, hogy tévedtél.”

Volt, hogy nem mutattam ki az érzéseimet annak, akinek kellett volna. Volt, hogy túlságosan is szerettem azt, aki nem volt arra érdemes. Volt, hogy hazudtam magamnak, sőt volt, hogy másoknak is. Volt, hogy megfeledkeztem fontos dolgokról… De nem ilyen minden ember? – kerestem a mentségeket.”

A szívem a legdrágább kincsem, izmos kis motor, ami kitartóan dobog a mellkasomban. Nem fészkelheti be magát észrevétlenül senki, hogy aztán egyfajta kóros betegséget terjesztve a bajok forrásává váljon. Engem egyetlen nő sem hálózhat be.”

Volt valami, amit ha ellopsz valakitől, nem térítheted meg soha: az időt!”

A sikerhez vezető út korrupcióval és csalással van kikövezve.”

Létezik minden ember életében egy ember, akit ha megismer, soha többé nem tud elfelejteni. Egy ember, akit keresni fog minden új ismerősében. Egy ember, aki megváltoztat mindent, akinek az emlékét örökké a szívében őrzi, akit mindig szeretni fog, amíg csak él.”

Miért van az, hogy az emberek csak a halálos ágyukon jönnek rá, hogy a boldogság választás kérdése.”

Az a nem mindegy, hogyan emlékszel majd vissza erre a viszonyra. Melyik leszel te? A szomorú szerető, mert nem tudtad magadhoz láncolni, vagy a boldog, mert teljes odaadással élted át az együtt töltött idő minden egyes momentumát.”

Olvastam egyszer valahol, hogy a tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni.”

Mindent a sakk szabályainak szemszögéből néztem, még az életemet is. Ez a játék számomra az élet szimulátora volt, az ideális valóság tükre.”

„– Mindent felteszek egy lapra, Vicky! Érted. És csak remélni tudom, hogy nyerek.
A pillantása tele volt reménnyel.
– Nem nyerhetsz, mert ez most nem játék. Jóval többről szól.”

Azt kérted, higgyek, bízzak benned. Ne ragadjak le a valóságban. Most pedig, hogy szárnyalok, könyörtelenül a földhöz csapsz. Csak magadra meg a megítélésedre gondolsz. Rólam most is megfeledkezel.”

Ő egy igazi fejtörő. Egy misztikum. Egy ördögi kísértés.”

Nem én vagyok a magának való nő. Képtelen lennék elviselni, hogy az életében az a nő legyek, akit csak akkor keress, amikor magának jó, és aki épp alkalmas lenne arra az esetre, ha maga egy kis törődésre vágyna. Nem vagyok naiv. Én nem tudnám folyton megbocsátani a baklövéseit, és nem volnék képes újra és újra jó képet vágni ahhoz, mikor újra elszúrja. Nem vagyok az, aki csendben sír, amikor az újabb merényleteivel megforgatja bennem a kést, úgy, mintha önmagában a szúrás nem lett volna elég mély. A végén mindketten csak megbánnánk.”

Nő vagyok, lélekkel, szívvel és rajta hegekkel. Nincs szükségem még többre.”

Egyszer mindenki felébred. Ki előbb, ki utóbb. Mint valami robogó tehervonat száguld felénk a gyötrelmes felismerés, és összetörik a szívünk a hiábavaló kapálózás miatt.”

Soha ne hallgass a szívedre! A szív álmodik és olyan dolgok után áhítozik, ami a való világban nem létezik. A szerelem vak és semmi jó nem származik a nagy fellángolásból. Ha kialszik a tűz, csak a fojtogató füst marad, és a fekete korom, ami egy életre elragadja a fényt.”

Minden nő egyvalamit akar. Biztonságot! Gyakorlatias férfi lévén ezt kétféleképpen értelmezem. Először is, mi adja az életben a legnagyobb biztonságot? Hát persze hogy a pénz.”

Minden nő azt hangoztatja, hogy ő nem olyan. Nem is tudom, ki lepődik meg jobban, amikor bebizonyosodik, hogy de bizony, ő is olyan. Én többnyire nem.”

Bűntudat nélkül hódolok a női nem által keltett buja vágyaimnak, és gátlások nélkül elveszek mindent, amit nyújtanak nekem. Ha minden íratlan törvényt betartanék, elveszíteném a lényeget. A szabadságom.”

Mind bábuk vagyunk, de hogy a sorsunk gyalogjai vagy királyai, hittem, hogy csak rajtunk múlik.”

Az élet sosem tisztességes, így nekem sem kell annak lennem.”

„– Mondja, miért nem száll le rólam? Fűvel, fával lefekszik, engem nézzen bokornak és menjen tovább! Annyi nő van még Las Vegasban, molesztálja azokat! Engem pedig felejtsen el! – sziszegtem magam elé.”

“Az a férfi még nem született erre a földre, aki engem birtokolhatna. A barátnőm fogalmazott úgy: „Vicky, te rosszabb vagy, mint a betonoszlop. Aki téged ledönt majd, az előtt én is mélyen meghajolok.”

Az élet csak egy játék. Maga dönti el, hogy játékos vagy játékszer lesz benne.”

Ha az ember talál valakit, akiért képes feláldozni az eddigi elveit, az mindig megéri.”