Törékeny vonzerő idézetek

Ennyi év után értettem csak meg. A változás nem rossz, sőt jó, ha együtt változunk a párunkkal. A nehézségek, melyeken keresztül kell mennünk, nem feltétlenül kell, hogy eltávolítsanak bennünket egymásól, össze is kovácsolhatnak.”

Tudja, ha maga minden férfi páciensével így bánik, nem csodálkoznék rajta, ha a tengerből halásznák ki őket, miután innen kiléptek.”

Igyekeztem a férfiak figyelmét nem felhívni magamra, de sajnos a vörös hajam és élénkzöld szemem igencsak gátoltak ebben. A franc se tudja, miért, gerjedtek rá.”

A szerelem a bizonyosság érzése, amikor ráébredsz, hogy a másik feled nélkül nem tudsz, és nem is akarsz élni. Amikor találkozol valakivel, és a szíved kiugrik a helyéről. Fürödni akarsz a tekintetében, és elolvadni a szeretetében. Az érintése, az illata, a hangja, a nevetése után sóvárogsz, és minden percet vele akarsz tölteni. Aggódsz érte, ha nincs veled, és ha baja esik… nos, abba te is belehalsz.”

A végzet az, ami történik. A sors az, amit mi alakítunk Végzetünk dacára.”

Az az igazság, hogy sosem kezdhetünk új életet, mindig csak a régit folytathatjuk.”

Járt utat járatlanért el ne hagyj? Hát hogyan fedeztünk volna fel így új világokat, új kontinenseket, hogyan találtunk volna így új megoldásokat, hogyan léphettünk volna így bármerre is előre, ha mindig csak a jól ismert és bevált útvonalon sétálgattunk volna kényelmesen?”

Nem gondoltam rá, hogy amíg én azért csinálom, hogy a démonaimmal szembeszálljak, hogy legyőzzem a félelmeim, addig az övéit felébresztem.”

Az igazi diplomata az, aki úgy küldi el a fenébe a másikat, hogy az alig várja, hogy indulhasson.”

Egyszer olvastam valahol, hogy a jó apa nem horgony, ami visszatart, se nem hajó, amely magával visz, sokkal inkább egy világítótorony, melynek fénye bevilágítja az utad.”

Boldog és kiegyensúlyozott gyereket csak úgy tudsz nevelni, ha te magad is harmóniában vagy önmagaddal.”

Az emberek többsége csak a jó oldalát látja a szerelemnek. Forró pillantásokról, kézfogásokról, szeretkezésről álmodoznak, andalító meleg érzésekre gondolnak, mindenfélére, ami a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” címkével összefogható, holott a szerelemnek vannak sötét oldalai is…”

 „– Olyan furcsák vagytok ti pasik. Ha a férfiagyba bedobok két almát, akkor tuti, hogy egy körtét fog kidobni. Teljesen másképp gondolkodtok.
Ezen kis híján sírva nevettem.
– Hogy micsoda? Neked a férfiak a bonyolultak? Akkor ezt kapd ki! Ha én dobok be a te agyadba két almát, abból három csillag, egy rakat cseresznye, és négy háromismeretlenes egyenlet jön ki. A ti agyatok, mint egy szupersztráda. Szinte csak az érzelem vezérel mindent. Ez az egyik oka, hogy mindig minden megragad az agyatokban. Káosz. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtatok.”